BCI uklanila izjavu o pamuku iz Xinjiang sa svoje web stranice

Inicijativa za bolji pamuk (BCI – eng. Better Cotton Initiative) je prošle godine objavila da prestaje sa svim operacijama u sjeverozapadnoj kineskoj Autonomnoj regiji Ujgura Xinjiang, zbog optužbi o tamošnjem “prisilnom radu”.

Izjava je nestala sa njihove web stranice nakon što je u Kini narastao otpor protiv organizacije i pokušaja njezinih članova da bojkotiraju pamuk iz Xinjianga.

Ured BCI-a u Šangaju je u izjavi objavljenoj na službenom WeChat računu organizacije krajem ožujka priopćio da nije pronašao nijedan slučaj “prisilnog rada” u Xinjiangu .

“Kao odgovor na inozemne izvještaje o prisilnom radu [u Xinjiangu] je naš ured u Šangaju proveo strogu reviziju projekata u Xinjiangu,” rekao je Wu Yan, glavni predstavnik ureda BCI.a u Šangaju, u ekskluzivnom intervjuu za Kinesku centralnu televiziju.

Wu je rekao, “Sjedištu smo uputili dva izvješća o istrazi. Također smo sastavili i predali izvješća o inspekcijama koje su u proteklih nekoliko godina provele nezavisne inspekcijske agencije, poput SGS-a.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.