Dužnosnik: Osjećaj javne sigurnosti kod Kineza dosegao 98,4%

Kina je jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu te je razina osjećaja sigurnosti ljudi u 2020. dosegla čak 98,4%, a preko 83,6% stanovništva je zadovoljno trenutnom situacijom u javnoj sigurnosti, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo javne sigurnosti.

Li Guozhong, glasnogovornik Ministarstva javne sigurnosti je rekao kako je do 2020. godine ukupan broj prijavljenih kaznenih slučajeva širom zemlje bio u padu pet uzastopnih godina, a broj slučajeva osam glavnih kaznenih djela je padao šest uzastopnih godina. Osam glavnih kaznenih djela su namjerno ubojstvo, namjerno ozljeđivanje sa smrtnom posljedicom, postavljanje eksplozija, trovanje, podmetanje požara, pljačka, silovanje i otmica.

Osim Kineza, mnogi stranci koji žive u Kini su rekli kako su bili zadivljeni razinom javne sigurnosti kada su prvi put došli u Kinu.

Liu Hongbin, zamjenik dekana Međunarodne policijske škole za provođenje zakona Narodnog sveučilišta javne sigurnosti Kine je objasnio kako je razlog zbog kojeg mnogi stranci smatraju Kinu sigurnom zemljom uključenost kineske kulture, tako da kad dođu u Kinu u osnovi ne osjećaju međukulturna neprijateljstva. Dodao je kako kineska kultura također cijeni stabilnost i odbacuje nasilje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.