Noć knjige na Osječkom sveučilištu

Povodom Noći knjige 2021. Filozofski fakultet će u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom, Fakultetom za odgoj i obrazovanje u Osijeku počastiti Osječane s javnim čitanjima koja će se održati vani u dvorištu Fakulteta i Knjižnice.

Ovogodišnja tema je Ljekovita moć knjige, i upravo zato pozivamo zainteresirane građane da nam se pridruže ovoj moći čitanja na glas.

Čitanja na Filozofskome fakultetu su priredili kreativni studenti i nastavnici. Osječki autori će se čitati na pet jezika, engleskom, njemačkom, poljskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Studenti će javno čitajući osječke autore pokazati da bilo da nam dušu dotiče svojom lijepom riječi, bilo da nas dirne zvuk pročitane riječi nekoga tko nam čita, poslije knjige neupitno smo promijenjeni na bolje.

Tijekom višednevnih radionica koje su se održale prije same noći knjige, pripremili su se i naučili javnom čitanju na glas osječki osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti, a s ciljem poboljšanja sposobnosti čitanja, javnog nastupa, ali i poticanja ljubavi prema čitanju. Pozitivan učinak javnog čitanja na glas je višestruk, onaj koji sluša uživa u pažnji koja mu je u tom trenutku usmjerena, kao i u pomoći koju tada prima, pogotovo ako ne može sam čitati poput djece koja još ne znaju čitati ili starije populacije kojoj je oslabljen vid.

Onaj koji čita prima pozitivan učinak i u samom činu javnog nastupa, ali i u pripremama za javno čitanje, budući da su to iskustva tijekom kojih se uče i stječu vještine koje ne samo da nam koriste i kasnije u svakodnevnom životu, nego i tijekom kojih otkrivamo sami sebe. Programe sve četiri institucije možete pronaći na njihovim mrežnim stranicama, a sva čitanja će se prenositi putem Facebook stranica uživo. Stoga, budite dio godine čitanja i uživajte u pozitivnim učincima biblioterapije.

Pogledaj: PROGRAM i ZAJEDNIČKI TEKST_VIZUAL_NOC_KNJIGE_2021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.