Dužnosnik: Kineska industrijska proizvodnja se oporavila na razinu prije pandemije

Kinesko gospodarstvo je nastavilo je snažan oporavak od epidemije i nedavni podaci pokazuju kako se proizvodnja u industrijskom sektoru zemlje uglavnom vratila na razinu prije izbijanja koronavirusa.

Podaci iz prvog tromjesečja pokazuju 24,5-postotni godišnji rast industrijskog učinka – ključnog pokazatelja ekonomskog zdravlja zemlje.

“U prvom tromjesečju je industrijsko gospodarstvo pokazalo čvrst oporavak. Digitalno gospodarstvo se ubrzalo, a visokokvalitetan razvoj nastavlja dobivati zamah. Glavni gospodarski pokazatelji su bili u skladu s postavljenim ciljevima, a operacije su ostale u razumnom rasponu”, rekao je Huang Libin, glasnogovornik kineskog Ministarstva industrije i informacijske tehnologije.

Vlasti su, međutim, spomenule da bi Kina, u sklopu napora za razvoj industrijske i informacijske tehnologije, trebala nastaviti rješavati izazove. Rekli su kako je cilj, u svijetu punom neizvjesnosti uzrokovanih bolešću COVID-19, odgovoriti na neravnomjeran oporavak različitih djelatnosti, kao i riješiti povećane troškove tvrtki te istovremeno održati stabilne i sigurne opskrbne lance.

“Također ćemo izgraditi suradničku platformu za proizvodnju i potrošnju te poticati dobro okruženje za primjenu, kako bi se osiguralo da ponuda proizvodima povezanim s čipovima zadovoljava potražnju na tržištu”, dodao je Huang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.