Kina primijenila više od 200 milijuna doza cjepiva za COVID-19

Kina je u cijeloj zemlji primijenila preko 200 milijuna doza cjepiva protiv bolesti COVID-19, rekao je zdravstveni dužnosnik na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

Vlasti su pri dodjeli cjepiva lokalitetima uzele u obzir potražnju za drugom dozom, rekao je Mi Feng, glasnogovornik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva.

Mi je pozvao na lokalne napore za preciznu distribuciju i opskrbu cjepivima, kako bi se osiguralo da ljudi dobiju drugu dozu u roku od osam tjedana nakon prve.

Kina je od prošle godine pružila prioritet cijepljenju medicinskih radnika protiv bolesti COVID-19. Do sada je stopa cijepljenja među zdravstvenim radnicima premašila 80%, rekao je Li Dachuan, također dužnosnik povjernstva.

Istovremeno se pandemija širi svijetom, a broj novih potvrđenih slučajeva bolesti COVID-19 raste osam tjedana zaredom, rekao je Mi.

Budući da se novi sojevi virusa nastavljaju pojavljivati, Kina se i dalje suočava s izazovima u sprečavanju uvezenih slučajeva i domaćem ponovnom širenju bolesti, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.