Međunarodna panel diskusija Street Art u Europi

U petak, 21. svibnja s početkom u 20 sati u sklopu VukovART-a održat će se međunarodna panel diskusija Street Art u Europi na platou ispred Radničkog doma.

Na panelu će sudjelovati Teresa Latuszewska – Syrda, predsjednica uprave Urban Forms Foundation iz Lodza u Poljskoj, Nizozemac Peter Westerink iz Planet Street Painting, jedan od pionira 3D Street Arta u Europi te Tanja Cvitko iz Maribora, producentica u kulturi.

Govorit će se o važnosti street arta u Europi, njenom doprinosu lokalnoj zajednici te promociji gradova i regija kroz kulturnu ponudu galerija na otvorenom.

Panel će otvoriti Teresa Latuszewska – Syrda prezentacijom pod nazivom Mural preservations in Lodz, odnosno očuvanje murala u Lodzu. Sa svojom organizacijom Urban Forms Foundation radi na očuvanju i promociji urbanih oblika umjetnosti koji, kako kaže, postaju sastavni dijelovi kulturnog identiteta Lodza.

Nakon predavanja nastavit će se dijalog o europskoj street art sceni čime će se prigodno obilježiti peto izdanje VukovART festivala.

S obzirom na međunarodni karakter, program će se održati na engleskom jeziku. Pridružite se prezentaciji i panelu, proširite znanje o street artu te saznajte kako Vukovar kotira među europskim galerijama na otvorenom.

Ovogodišnji VukovART je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, dok je generalni sponzor poduzeće PPD.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.