Xi Jinping će putem video veze prisustvovati na Globalnom zdravstvenom samitu

Na poziv talijanskog premijera Maria Draghija i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen će kineski predsjednik Xi Jinping 21. svibnja putem video veze iz Pekinga prisustvovati na Globalnom zdravstvenim samitu i održati važan govor.

Samit, koji će se održati u Rimu u vili Pamphilj, je poseban događaj predsjedništva skupine G20, koji organizira Italija u partnerstvu s Europskom komisijom.

Samit je prilika da zemlje G20, pozvani državni čelnici, čelnici međunarodnih i regionalnih organizacija i predstavnici globalnih zdravstvenih tijela podijele lekcije naučene iz pandemije bolesti COVID-19 te razviju i podrže načela Rimske deklaracije, rekao je tijekom tiskovne konferencije u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Kina očekuje kako će samit postati platforma za suočavanje skupine G20 s globalnom krizom i predvođenje skupine u međunarodnoj suradnji protiv bolesti COVID-19, rekao je.

Prema glasnogovorniku će samit svijetu poslati pozitivan signal o multilateralizmu i globalnoj suradnji, istodobno ulijevajući povjerenje i poticaj globalnom zdravstvenom upravljanju, kao i izgradnji globalne zdravstvene zajednice.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.