Moguće već od vikenda – bit će dopuštena veća okupljanja

Nakon dva i pol mjeseca broj novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj pao je ispod stotinu.

Moguće već od vikenda – bit će dopuštena veća okupljanja, do 100 osoba, rad ugostiteljskih objekata produljit će se do 23 sata, a trebalo bi biti dopušteno i održavanje sajmova na otvorenome uz nošenje maski.

Organizatori sajmova, vjenčanja, tvrtke za catering pozdravljaju ovu odluku, nadaju se i daljnjem popuštanju. Bez obzira na najavljeno ublažavanje mjera i otvaranje, Vladine mjere za pomoć gospodarstvenicima idu dalje. Daljnje popuštanje mjera moguće je i s većim brojem cijepljenih. Dosad je jednu dozu cjepiva primilo gotovo milijun 200 tisuća građana, a obje više od 400 tisuća. Ovaj tjedan u Hrvatsku stižu rekordne količine cjepiva – više od 340 tisuća doza.

Na godišnjem zasjedanju Svjetske zdravstvene skupštine upozoreno je da je u pandemiji uzrokovanoj koronavirusom preminulo najmanje 115 tisuća zdravstvenih radnika. Predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije nije tražio minutu šutnje, nego je sve pozvao da zaplješću, navijaju i lupaju nogama. Isto tako, otvoreno je kritizirao bogate zemlje koje kupuju većinu dostupnih količina cjepiva, dok one siromašne i dalje ne mogu osigurati potreban broja doza, zbog čega će se pandemija teško zaustaviti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.