Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: Takozvani “Ujgurski tribunal” je proizvođač laži

Takozvani “Ujgurski tribunal”, koji su uspostavile protukineske snage i skupine, proizvodi laži kojima je cilj ocrniti kinesku Autonomnu regiju Ujgura Xinjiang i uplesti se u kineske unutarnje poslove, rekao je u srijedu glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Izviješteno je kako takozvani “Ujgurski tribunal”, koji su uspostavile protukineske snage u dosluhu sa “Svjetskim kongresom Ujgura” i drugim organizacijama “Istočnog Turkistana”, pokušava održati “ročište” o lažnim tvrdnjama o “genocidu” u regiji.

Odgovarajući na to je glasnogovornik Zhao Lijian na dnevnoj tiskovnoj konferenciji rekao da “tribunal” niti predstavlja ujgurski narod, niti je uopće tribunal, dodajući kako je zapravo stroj za laž koji napada i blati Xinjiang i upliće se u kineske unutarnje poslove s krajnjim ciljem razdvajanja Xinjianga radi obuzdavanja Kine.

“Laži nikada neće postati istina, čak i ako se ponove tisuću puta”, rekao je Zhao, dodajući kako se stabilan razvoj i prosperitet Xinjianga i činjenica da ljudi u Xinjiangu žive sretan život nikada neće promijeniti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.