Procijenjeno da će kineske industrije povezane s Beidouom do 2025. godine premašiti bilijun juana

Vrijednost industrija povezanih s domaćim kineskim navigacijskim satelitskim sustavom BeiDou (BDS) će prema procjenama do 2025. premašiti bilijun juana (oko 156,4 milijardi američkih dolara), rekao je dužnosnik državne satelitske navigacijske uprave.

Brojku je otkrio Yang Jun, zamjenik ravnatelja Kineskog ureda za upravljanje satelitskim navigacijskim sustavom, na trodnevnoj 12. kineskoj konferenciji o satelitskoj navigaciji koja je u srijedu započela u Nanchangu, glavnom gradu istočne kineske pokrajine Jiangxi.

Kina je izgradila cjelovit i neovisan industrijski lanac za razvoj BDS-a i izvezla proizvode temeljene na BDS-u u više od 120 zemalja i regija, rekao je Yang.

Do danas je u Kini BDS-om opremljeno više od 7 milijuna gospodarskih vozila, oko 36 300 poštanskih i dostavnih vozila te 350 zrakoplova , pokazali su Yangovi podaci.

Ukupna izlazna vrijednost kineske industrije satelitske navigacije i lokacijskih usluga je 2020. godine dosegla 403,3 milijarde juana, što je za 16,9% više nego prethodne godine, stoji u nedavnom izvješću o industriji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.