Odbor za vanjske poslove Kineskog narodnog kongresa (SNK), kineskog nacionalnog zakonodavstva, u srijedu je izrazio snažno nezadovoljstvo i protivljenje usvajanju Zakona o inovacijama i konkurenciji 2021. u američkom Senatu.

Nacrt zakona, pun ideoloških predrasuda i vođen hladnoratovskim mentalitetom, ocrnjuje i kleveće kineski razvojni put te vanjsku i unutarnju politiku, miješa se u kineska unutarnja pitanja i pokušava suzbiti kineski razvoj pod zastavom “inovacija i konkurencije”, odbor rekao je u izjavi.

Zakonom se želi održati američka globalna hegemonija poticanjem takozvane kineske prijetnje, miješanjem u kineske unutarnje poslove pod izlikom ljudskih prava i religije i oduzimanjem legitimnog prava na razvoj Kine “odvajanjem” u znanosti, tehnologiji i ekonomiji , stoji u priopćenju.

“Snažno potičemo američki Kongres da zauzme objektivan i racionalan stav o kineskom razvoju i kinesko-američkim odnosima, odmah zaustavi preispitivanje zakona i prestane se miješati u kineske unutarnje stvari, kako bi spriječio štetu na ukupnim kinesko-američkim vezama i suradnji u ključnim područjima , “dodaje se.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.