Kina će daljnje poticati vitalnost tržišta i nadogradnju vanjske trgovine

Kina će u 14. Petogodišnjem planu (2021. – 2025.) daljnje poticati vitalnost tržišta promicanjem masovnog poduzetništva i inovacija, rečeno je na izvršnom sastanku Državnog vijeća kojim je predsjedao premijer Li Keqiang.

Na sastanku u utorak su također precizirane mjere za ubrzanje razvoja novih poslovnih obrazaca u vanjskoj trgovini, kako bi se potaknula nadogradnja tog sektora.

Uložit će se više posla kako bi se iskoristila uloga poslovnih startupova u povećanju zaposlenosti, što će stvoriti višestruke kanale koji će osigurati zapošljavanje za ključne skupine poput diplomanata i radnika migranata, navedeno je u priopćenju objavljenom nakon sastanka.

Kina će, s ciljem stvaranja boljeg razvojnog okruženja za poduzetništvo i inovacije, poboljšati propise kako bi osigurala pravednost, suprotstavila se nelojalnoj konkurenciji te bolje zaštitila legitimna prava i interese malih, mikro i srednje velikih tvrtki, kao i samozaposlenih pojedinaca.

Na sastanku je također odlučeno o jačanju poticajnih mjera za pokretanje poduzeća i inovacije, uključujući porezna smanjenja i izuzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.