Kina je pozvala EU da napusti dvostruke standarde u pitanjima ljudskih prava

Kineska misija pri Europskoj uniji (EU) pozvala je u utorak EU da napusti dvostruke standarde i usredotoči vrijeme i energiju na rješavanje vlastitih problema s ljudskim pravima.

Europska služba za vanjsko djelovanje (EEAS) objavila je u ponedjeljak Godišnje izvješće EU-a o ljudskim pravima i demokraciji u svijetu 2020. U odjeljku o Kini, izvještaj navodi da su građanska i politička prava i dalje “ozbiljno osporavana”. Izvještaj također kritizira Kinu zbog navodnih kršenja ljudskih prava u autonomnoj regiji Uyghur Xinjiang i autonomnoj regiji Tibet, te tvrdi da su ograničene slobode vjere, vjerovanja i medija.

Kineska vlada pridaje veliku važnost zaštiti i promicanju ljudskih prava s pristupom usmjerenim na ljude i štiti prava i slobode koje uživaju kineski građani u skladu sa zakonom, naglasio je u izjavi glasnogovornik kineske misije.

Glasnogovornik je napomenuo da je Kina postigla značajan napredak u razvoju ljudskih prava, povećavajući osjećaj sreće i blagostanja kod ljudi.

“Ne postoji jedinstveni pristup razvoju ljudskih prava”, rekao je glasnogovornik dodajući kako EU nije u stanju držati predavanja drugima, već bi trebala razmotriti vlastite probleme.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.