Kineski ministar vanjskih poslova predsjedao sastankom na visokoj razini inicijative Pojas i put za azijsko-pacifičku regiju

Kina je spremna surađivati sa svim stranama radi nastavka gradnje Pojasa i puta visoke kvalitete te uspostave bližih partnerstava za zdravstvenu suradnju, povezanost, zeleni razvoj te otvorenost i uključenost, kako bi pružili više mogućnosti svim stranama, rekao je u srijedu kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi.

Wang je navedeno rekao dok je putem video veze predsjedavao sastankom na visokoj razini o međunarodnoj suradnji u okviru inicijative Pojas i put u azijsko-pacifičkoj regiji.

U posljednjih osam godina je inicijativa Pojas i put donijela ogromne mogućnosti i bonuse drugim zemljama te postala najšira i najveća platforma za međunarodnu suradnju, rekao je Wang.

Wang je uputio četiri prijedloga za izgradnju Pojasa i puta visoke kvalitete.

Sve strane bi trebale nastaviti produbljivati međunarodnu suradnju u cjepivima, jačati suradnju na povezivanju, promicati zelenu razvojnu suradnju i poticati regionalnu i globalnu slobodnu trgovinu, rekao je Wang.

Rekao je da je Kina spremna surađivati s azijsko-pacifičkim zemljama kako bi pružili rješenja za globalnu borbu protiv pandemije, povećali dinamiku globalne povezanosti, pokazali povjerenje u održivi oporavak svjetskog gospodarstva i pružili veći doprinos izgradnji zajednice koja dijeli budućnost za azijsko-pacifičku regiju i čovječanstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.