Kineski predsjednik pozvao je na izgradnju bližeg partnerstva unutar pojasa i puta

Kina je spremna surađivati ​​sa svim stranama na izgradnji bližeg partnerstva unutar pojasa i puta, napisao je u srijedu kineski predsjednik Xi Jinping u poruci azijsko-pacifičkoj konferenciji na visokoj razini o suradnji na pojasu i putu.

Xi je napisao da je zajednička izgradnja inicijative Pojas i put, koju je predložio, usmjerena na unapređivanje duha Puta svile, radeći zajedno na izgradnji otvorene platforme za suradnju i pružajući novi zamah razvoju i suradnji među zemljama.

Tijekom posljednjih osam godina, kao dio inicijative Pojas i put, 140 zemalja potpisalo je sporazume o suradnji s Kinom, sa sve više i više suradničkih partnera, rekao je Xi.

Kina je ušla u novu razvojnu fazu, djelujući prema novom razvojnom konceptu i razvijajući novu razvojnu paradigmu koja partnerima Belt and Road pruža više mogućnosti za trgovinu, ulaganja i rast, napisao je Xi.

Dodao je da je Kina spremna surađivati ​​sa svim stranama u izgradnji bližeg partnerstva unutar Pojasa i ceste, pridržavati se puta jedinstva, suradnje, međusobne povezanosti i zajedničkog razvoja te zajednički unaprijediti izgradnju zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.