Kina, zemlje istomišljenice izražavaju zabrinutost zbog dezinformacija o multilateralnom radu na ljudskim pravima

U ime skupine zemalja, visoki kineski diplomat izrazio je u petak ozbiljnu zabrinutost zbog izmišljanja i širenja dezinformacija o multilateralnom radu na ljudskim pravima na 47. zasjedanju Vijeća UN-a za ljudska prava.

Dajući zajedničku izjavu Vijeću, Jiang Duan, ministar kineske misije pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, rekao je da neke zemlje izmišljaju i šire dezinformacije iz političkih svrha, a druge blate pod izgovorom ljudskih prava, pokušavajući opravdavati se za miješanje u unutarnje stvari drugih država, namećući jednostrane prisilne mjere i uspostavljajući mehanizme specifične za pojedine zemlje na Vijeću za ljudska prava.

“Ovi akti ozbiljno krše svrhe i načela Povelje Ujedinjenih naroda, proturječe se načelima univerzalnosti, nepristranosti i objektivnosti rada Vijeća za ljudska prava i samo će pogrešno usmjeriti rad međunarodnih mehanizama za zaštitu ljudskih prava i potkopati njihov ugled “, navodi se u zajedničkom priopćenju.

Zajedničko priopćenje pozvalo je dotične zemlje da odmah prestanu s izradom i širenjem dezinformacija i suzdrže se od korištenja ljudskih prava kao političkog alata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.