Američka kršenja ljudskih prava u imigracijskim pritvorskim centrima ozbiljno zabrinjavaju

Više od 30 zemalja u petak je tijekom internetskog sastanka na marginama 47. zasjedanja Vijeća UN-a za ljudska prava izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog kršenja ljudskih prava u američkim imigracijskim pritvorskim centrima i pozvalo na hitne mjere za rješavanje tog problema.

Video sastanak pod nazivom “Stanje ljudskih prava u američkim imigracijskim pritvorskim centrima” zajednički su održale stalne misije pri Uredu UN-a u Ženevi iz Kine, Venezuele, Bjelorusije, Demokratske Narodne Republike Koreje (DNRK), Irana i Sirije.

Događaju su prisustvovali diplomati iz više od 30 zemalja, dužnosnici Ureda visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava, nevladine organizacije i novinari.

Veleposlanik Chen Xu, stalni kineski predstavnik u uredu UN-a u Ženevi, naglasio je da sigurnost, dostojanstvo, ljudska prava i temeljne slobode imigranata trebaju biti zaštićeni konkretnim radnjama.

Sastanak će ljudima pomoći da shvate stvarnu situaciju u imigracijskim pritvorskim centrima, kao i licemjerje i dvostruke standarde američke politike ljudskih prava, rekao je Chen.

Predstavnici mnogih zemalja, uključujući Rusiju, DLRK, Bjelorusiju, Iran, Siriju i Nikaragvu, također su održali govore i pozvali Sjedinjene Države da zaustave samovoljno zadržavanje imigranata i prisilno odvajanje djece od roditelja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.