Kina je pozvala Sjedinjene Države da prestanu demonizirati zakon o nacionalnoj sigurnosti za Hong Kong

Ured povjerenika Ministarstva vanjskih poslova Kine u hongkonškoj Specijalnoj administrativnoj upravi žestoko je odbio i snažno se usprotivio dalekosežnim navodima u “Izvješću o trgovini ljudima 2021” koji je objavio američki State Department, a koji ocrnila bi napore i dostignuća Hong Konga u borbi protiv trgovine ljudima.

Glasnogovornik je naglasio da je zakon o nacionalnoj sigurnosti Hong Konga usmjeren na zločine koji ozbiljno ugrožavaju nacionalnu sigurnost. Kažnjava vrlo malu šačicu kriminalaca, istovremeno štiteći veliku većinu stanovništva i ni na koji način ne ometa normalnu razmjenu i suradnju između vlade Hong Konga i gradske zajednice, uključujući nevladine organizacije.

Sjedinjene Države imaju notorne podatke o trgovini ljudima i obiluju slučajevima prisilnog rada i trgovine ljudima, rekao je glasnogovornik.

Glasnogovornik je naglasio da su poslovi Hong Konga kineski unutarnji poslovi u koje se ne smije miješati niti jedna vanjska sila.

Glasnogovornik je pozvao SAD da dobro razumiju svoj položaj, dobro upravljaju svojim poslovima, odmah zaustave zlonamjernu klevetu zakona o nacionalnoj sigurnosti u Hong Kongu i zaustave dosadnu praksu diskreditacije vlade Hong Konga u bilo kojem obliku i s bilo kojim izgovorom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.