10. ultramaraton Vukovar – Srebrenica

U povodu obilježavanja 26 godina od srpskog genocida u Srebrenici, s Ovčare je krenuo jubilarni, 10. ultramaraton Vukovar – Srebrenica.

Namjera je organizatora – podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, povezivanjem dvaju gradova žrtava, Vukovara i Srebrenice, želi se podignuti svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba.

– Najteže je kada vi dođete u Potočare, kad vas dočekaju majke Srebrenice, kada vidite onih 8 i nešto tisuća nišana, to je ono najteže, ali to vas na kraju ispunjava kao čovjeka, rekao je Elvir Rakipović, hrvatski ultramaratonac.

– Ja sam izgubio brata u Domovinskom ratu i sam sam stradalnik i sve moje trke su posvećene poginulim braniteljima i mome bratu, kaže Duško Štrbac, hrvatski ultramaratonac.

– Nakon 25, odnosno 30 godina od počinjenja tih ratnih zločina vrijeme je da se riješi i problem nestalih osoba i da se ratni zločinci privredu pred lice pravde kao bi žrtve i njihove obitelji našle kakvu, takvu moralnu satisfakciju, poručio je Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.