Ekskluzivni intervju s Yan Xuetongom: Prihvaćanje istinskog multilateralizma

Multilateralizam kakav zastupa Kina se više odnosi na suradnju, dok američka verzija također uključuje konkurenciju, rekao je u nedjelju Yan Xuetong, direktor Instituta za međunarodne studije Sveučilišta Tsinghua i glavni tajnik Svjetskog mirovnog foruma, tijekom ekskluzivnog intervjua za CGTN u kojem se raspravljalo o temeljnim razlikama između oblika multilateralizma koji zastupaju Kina i SAD.

Intervju je održan na marginama 9. Svjetskog mirovnog foruma. Forum, pod temom “Međunarodna sigurnosna suradnja u postpandemijsko doba: podržavanje i prakticiranje multilateralizma”, je organiziralo Sveučilište Tsinghua, a fizički i preko interneta je sudjelovalo više od 100 znanstvenika, bivših visokih dužnosnika država i međunarodnih organizacija te diplomata iz 12 zemalja.

Yan, čelnik foruma, je podijelio svoje stavove o multilateralizmu te odnosima Kine i SAD-a, sugerirajući da dvije zemlje uzmu američko-rusku predsjedničku izjavu o strateškoj stabilnosti, objavljenu u lipnju, kao održiv obrazac za određivanje donje granice bilateralnih odnosa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.