Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: Politiziranje traženja porijekla virusa potkopava globalnu solidarnost u borbi protiv bolesti COVID-19

Svako djelo koje politizira traženje porijekla virusa truje ozračje znanstvenog istraživanja, koči globalnu suradnju u tom pitanju i podriva globalne napore u borbi protiv novog koronavirusa, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Izviješteno je kako su neki “međunarodni znanstvenici” potpisali otvoreno pismo, tražeći sveobuhvatnu istragu podrijetla novog koronavirusa.

U odgovoru je glasnogovornik Wang Wenbin rekao kako nije prvi put da takozvani “međunarodni znanstvenici” pribjegavaju odvlačenju pažnje. Rekao je kako je jedan od takozvanih znanstvenika koji su potpisali otvoreno pismo viši istraživač u Atlantskom vijeću, američkom think-tank-u. Također je bivši član Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće.

To pokazuje istinsku namjeru određenih zemalja da se u ime “međunarodnih znanstvenika” služe pretpostavkama krivnje i političkim manipulacijama, rekao je Wang.

Naglasio je kako je traganje za podrijetlom virusa znanstveno pitanje, a svaki pokušaj politiziranja truje atmosferu znanstvenog istraživanja, koči globalnu suradnju i podriva globalne protuepidemijske napore.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.