U Šangaju se otvara najveći svjetski planetarij

Šangajski muzej astronomije, najveći planetarij na svijetu što se tiče veličine zgrade, će se otvoriti 17. srpnja, najavio je planetarij u ponedjeljak.

Muzej, površine približno 58 600 kvadratnih metara, se nalazi u posebnom području kineske (šangajske) pilot zone slobodne trgovine Lingang. Podružnica je Šangajskog muzeja znanosti i tehnologije.

U ponedjeljak su provedena ispitivanja, a pokrenuti su i službena internetska stranica i WeChat račun muzeja. Muzej će se za javnost otvoriti 18. srpnja.

Muzej ima 8K kupolasto kazalište ultra-visoke razlučivosti i izložbene prostore različite tematike. Bit će izložene kolekcije koje uključuju oko 70 meteorita, uključujući one s Mjeseca, Marsa i Veste, kao i preko 120 zbirki izložaka, uključujući originalna djela Isaaca Newtona, Galilea Galileia i Johannesa Keplera.

Primjenjivat će se tehnologije poput vizualizacije podataka, proširene stvarnosti, virtualne stvarnosti i biometrije, kako bi pomogle posjetiteljima da interakcijom steknu znanje o astronomiji i znanosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.