Premijer Li: Stabilne veze Kine i Velike Britanije su pogodne za slobodnu trgovinu

Stabilan odnos između Kine i Ujedinjenog Kraljevstva je pogodan za zaštitu slobodne i poštene trgovine i promicanje svjetskog oporavka, rekao je u utorak kineski premijer Li Keqiang.

Li je navedeno rekao tijekom obraćanja na virtualnom dijalogu s predstavnicima britanskog poslovnog sektora održanom 6. srpnja poslijepodne u Pekingu.

Kina se ravnopravno odnosi prema svim vrstama tržišnih subjekata, uključujući inozemne tvrtke, rekao je kineski premijer, dodajući kako se nada da će Velika Britanija pružiti pošteno, pravedno i ravnopravno poslovno okruženje za kineska poduzeća koja ulažu u UK-u.

Napominjući kako u trenutnoj globalnoj situaciji postoje mnogi neizvjesni i nestabilni čimbenici je Li rekao kako se nada da će Kina i Velika Britanija, koje su obje važne zemlje za održavanje globalnog mira, promicati zajednički razvoj i štititi multilateralni trgovinski sustav.

Kina bi željela, s Velikom Britanijom, konsolidirati međusobno povjerenje i poštovanje, tražiti zajedničke interese uz zanemarivanje razlika, produbljivati međusobnu suradnju te povećavati konsenzus i rješavati razlike dijalogom, kako bi postigli zdrav i stabilan razvoj kinesko-britanskih odnosa, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.