Xi pozvao Kinu i Grčku da pruže primjer međusobnog povjerenju i obostrano korisne suradnje

Kineski predsjednik Xi Jinping je u srijedu pozvao Kinu i Grčku da međunarodnoj zajednici postave primjer prijateljstva i uzajamnog povjerenja, mjerilo za obostrano korisnu suradnju, kao i model za međusobno učenje između civilizacija.

Xi je navedeno rekao tijekom telefonskog razgovora s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom.

Mitsotakis je Xiju čestitao na stotoj obljetnici osnutka Komunističke partije Kine (KPK-e), rekavši kako je KPK promijenila ne samo budućnost Kine, već i putanju svjetskog razvoja.

Zahvalivši mu na čestitkama je Xi naglasio da će KPK surađivati sa svim miroljubivim zemljama i nacijama na promicanju zajedničkih vrijednosti čovječanstva poput mira, razvoja, pravičnosti, pravde, demokracije i slobode te pružiti veći doprinos miru u svijetu i ljudskom napretku.

Pozvao je dvije zemlje da nastave pokazivati uzajamno razumijevanje i potporu u pitanjima koja se tiču temeljnih interesa i glavnih briga te međunarodnoj zajednici pruže primjer prijateljstva i međusobnog povjerenja.

Xi je također pozvao dvije zemlje na produbljenje suradnju u okvirima kao što su Inicijativa Pojas i put i mehanizam suradnje Kine i zemalja srednje i istočne Europe te postavljanje svjetskog mjerila za dobru suradnju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.