Slovensko veleposlanstvo u Kini proslavilo 30. godišnjicu neovisnosti i preuzimanje predsjedništva nad Vijećem EU-e

Slovensko veleposlanstvo je 8. srpnja u Pekingu održalo prijem povodom proslave 30. godišnjice neovisnosti i preuzimanja rotirajućeg predsjedništva nad Vijećem Europske Unije (EU-e). Na prijemu je prisustvovao posebni predstavnik kineske vlade za europske poslove Wu Hongbo, kineski i strani diplomati, predstavnici slovenskih poduzeća te predstavnici sveučilišta, medija i drugih krugova.

Slovenska veleposlanica Alenka Suhadolnik je tom prilikom rekla kako je Slovenija optimistična zemlja koja se ne boji teškoća. Prema anketi Svjetske banke je Slovenija je zemlja u kojoj stanovnici uživaju najveću ravnotežu, a razvijena je i diversifikacija proizvodnje. Iako je Slovenija mala zemlja, ima ulogu u svijetu. U polugodišnjem mandatu predsjedavajuće zemlje nad Vijećem EU-e će Slovenija uložiti napore u unapređenje gospodarske obnove te jačanje jedinstva i sigurnosti u Europi. Prema riječima veleposlanice, odnosi Slovenije i Kine su čvrsti, međusobna suradnja obuhvaća razna područja, a dvije zemlje će u budućnosti jačati suradnju u farmaceutskoj proizvodnji.

Specijalni predstavnik kineske vlade za europske poslove Wu Hongbo je rekao kako je kineski narod oduvijek podržavao izbor slovenskog naroda za slobodu, a bilateralni odnosi dvije zemlje su u proteklih 30 godina uspješno prošli kroz razne izazove. Kina visoko cijeni razvoj odnosa s Slovenijom, a naše dvije zemlje imaju slične stavove u važnim pitanjima i imamo opširne zajedničke interese. Kina će sa Slovenijom aktivno povećavati uzajamno poznavanje i povjerenje te produbljivati međusobnu suradnju, kako bi zajednički pružili doprinose svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.