Vedran Babić (SDP): Siromaštvo možemo iskorijeniti samo zajedničkim snagama

Čak 500 predstavnika iz 160 zemalja iz cijelog svijeta sudjelovalo je na Summitu čelnika Komunističke partije Kine (KPK) i Svjetskih političkih stranaka putem video veze. Na ovom summitu povodom stote obljetnice Komunističke partije Kine sudjelovao je i Vedran Babić, glavni tajnik Socijaldemokratske stranke Hrvatske (SDP), koji je za Kineski radio International dao izjavu o svojim dojmovima.

“Prije svega, želio bih čestitati Komunističkoj partiji Kine na stotoj godišnjici. Mi u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske također prakticiramo takve zum konferencije, međutim, ovaj put bio sam prilično impresioniran brojem sudionika. tri i pol sata koliko je trajala konferencija, osjećao sam se kao da sam prisutan u svim dijelovima svijeta. Izravno na video konferenciju sa 700 predstavnika iz 160 zemalja iz cijelog svijeta bilo je zaista nešto impresivno. Usput, tako da do sada sam imao priliku sudjelovati na zoom konferenciji do 200 ljudi na sastanku naše stranke “, kaže Vedran Babić, dodajući:” Svidio mi se tematski govor generalnog tajnika središnjeg odbora KPK i kineskog predsjednika Xi Jinpinga,posebno u dijelu u kojem je govorio o preuzimanju odgovornosti političkih stranaka iz različitih zemalja i osluškivanju glasa naroda i ponašanju u skladu s trendom vremena “.

Jedna od trenutnih tema bila je globalna pandemija uzrokovana koronavirusom (COVID-19).

“Tako je. S obzirom na trenutak u kojem živimo, to je bila neizbježna tema koja je išla u smjeru međusobne suradnje i pomoći svim zemljama svijeta, jer, po mom mišljenju, to nije problem samo onih zemalja u kojima raste broj zaraženih, ali i onih koji bi se uspješno borili protiv pandemije. Stoga bih ovom prilikom želio pozvati sve ljude na svijetu da se cijepe jer je to jedini način borbe protiv ovog virusa. Ja sam od mišljenje da su sva cjepiva dobra, i američka i europska kao i ruska i kineska. Nadam se da će Europska agencija za lijekove (EMA) uskoro odobriti kinesko cjepivo za tržište Europske unije, a koliko znam i kinesko cjepivo već je korišten u nekim europskim zemljama, poput Crne Gore i Srbije, i nije bilo nikakvih problema. nema razloga sumnjati u kinesko cjepivo “, rekao je Vedran Babić.

“Jedna od tema bila je iskorjenjivanje siromaštva i došli smo do zaključka da samo zajedničkim snagama možemo uspjeti u potpunosti iskorijeniti siromaštvo. Tom je prilikom i Kina izrazila želju da pomogne. Naravno, riječ je o složenom procesu i da se moramo što bolje organizirati da bismo uspjeli i vjerujem da dobra volja i zajedništvo mogu rezultirati rješavanjem većine svjetskih problema siromaštva i mislim da je odgovornost političkih stranaka u borbi protiv siromaštva i daljnjem razvoju čovječanstva “, naglašava Vedran Babić.

Glavnog tajnika Socijaldemokratske stranke Hrvatske posebno je impresionirala činjenica koliko je svjetskih čelnika dalo potporu Kini.

“Zaista sam bio ugodno iznenađen kada je 20-ak svjetskih čelnika uputilo čestitke za stotu obljetnicu Komunističke partije Kine i podržalo što i kako radi ova najmnogoljudnija zemlja na svijetu. Inače, naša stranka SDP poslala je kratki govor prije Zoom Summita na temu trenutne političke situacije u svijetu. Na kraju mogu reći da mi je bilo veliko zadovoljstvo i čast sudjelovati na takvom globalnom summitu. Mislim da su takve video konferencije potrebne , jer se samo na taj način može nešto učiniti globalno. “zaključio je Vedran Babić, glavni tajnik SDP-a. (Ivica Korman)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.