Sudionici Instituta Konfucije iz Banja Luke sudjelovali su na natjecanjima Kineskog mosta za 2021. godinu

Katarina Jovičić, polaznica tečaja kineskog jezika na Institutu Konfucije Sveučilišta u Banjoj Luci, osvojila je nagradu za najbolje ostvarenje talenta na ovogodišnjem natjecanju u kineskom jeziku, Kineski most. Na klaviru je izvela pop pjesmu Da (Dao Xiang).

Katarina je studentica druge godine Fakulteta političkih nauka Sveučilišta u Banjoj Luci, a godinu dana studira kineski jezik na Institutu Konfucije Sveučilišta u Banjoj Luci. Veliki je ljubitelj kineske kulture, posebno kulture čaja kao važnog aspekta kineske tradicije.

Dana 30. lipnja 2021. još su tri studenta Instituta Konfucije sudjelovala na natjecanju Kineski most za srednjoškolce. Diana Rakar, učenica banjalučke gimnazije, osvojila je prvo mjesto na ovom natjecanju.

Kineski most je natjecanje koje povezuje sve ljubitelje kineskog jezika i kulture, a preliminarno natjecanje održava se jednom godišnje širom svijeta. Pobjednici preliminarnog dijela imaju priliku pokazati svoje znanje na završnom natjecanju u Pekingu. (Sanel Kajan)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.