Otkriveno preko 700 krivotvorenih PCR testova

Od početka godine do sredine srpnja policija je u Hrvatskoj otkrila preko 700 krivotvorenih PCR testova, a još nije zabilježeno krivotvorenje EU digitalnih covid potvrda.

Prema podacima MUP-a do 14. srpnja ove godine otkrivena su 703 krivotvorena PCR testa, najviše na području policijskih uprava Vukovarsko-srijemske (251), Brodsko-posavske (134), Istarske (95) i Splitsko-dalmatinske (64).

Prošloga tjedna splitska policija tako je na ulazu na stadion Poljud s krivotvorenim PCR testovima otkrila 26 osoba, među kojima je bilo 13 maloljetnika. No, Split nije usamljen u tim slučajevima jer se policija od početka pandemije s njima susreće po cijeloj Hrvatskoj, posebno na graničnim prijelazima. Tako je primjerice u Primorsko-goranskoj županiji u nekoliko dana svibnja otkriveno 26 osoba u krivotvorenju PCR testova među kojima su uglavnom bili stranci.

Da krivotvoreni PCR testovi na granicama nisu rijetkost govore i primjeri i iz Slavonije gdje su na nekoliko graničnih prijelaza otkriveni strani državljani koji su policiji pokazali negativan test na Covid-19, no utvrđeno je kako su bili krivotvoren.

– U slučaju postojanja osnove sumnje da je počinjeno kazneno djelo ‘krivotvorenje isprave’ policijski službenici postupaju sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, provode kriminalističko istraživanje, prikupljaju dokaze te podnose kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu, poručuju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.