Kina i ASEAN planiraju višu razinu strateškog partnerstva

Kineski premijer Li Keqiang i sultan Hadži Hassanal Bolkiah iz Bruneja, predsjednik Udruženja država jugoistočne Azije (ASEAN) za 2021. godinu, razmijenili su u ponedjeljak čestitke povodom obilježavanja 30. godišnjice dijaloga između Kine i ASEAN-a.

Li je rekao da su u proteklih 30 godina Kina i zemlje ASEAN-a zajedno prolazile kroz dobra i loša vremena, krenule naprijed i dale važan doprinos stabilnosti, razvoju i prosperitetu različitih zemalja, kao i regije.

Premijer je također pohvalio zajedničku borbu Kine i ASEAN-a protiv pandemije bolesti COVID-19, rekavši da je ona dodatno pokazala duh zajednice koja dijeli budućnost koju karakteriziraju podrška i dijalog kroz dobro i zlo.

Li je također pozvao na izgradnju bliže zajednice Kine i ASEAN-a koja dijeli budućnost radi boljeg odgovora na buduće regionalne i globalne izazove u korist više od dvije milijarde ljudi u više od 11 uključenih zemalja.

U ime ASEAN-a Sultan je iskreno čestitao 30. obljetnicu uspostave dijaloga i 100. godišnjicu osnutka Komunističke partije Kine.

Kazao je da su odnosi Kine i ASEAN-a postigli plodonosne rezultate u proteklih 30 godina i postali jedno od strateških i sveobuhvatnih partnerstava.

Također je izrazio uvjerenje da će strateškim partnerstvom između Kine i ASEAN-a postići bolju budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.