Medij: Američke tvrtke još žele poslovati u Kini

Za mnoge američke i druge multinacionalne tvrtke je Kina još uvijek unosno tržište koje ne žele izgubiti, naročito ako u obzir uzmemo kineske robusne gospodarske podatke iz druge četvrtine godine, navedeno je u nedavnom CNN-ovom izvješću.

U drugoj četvrtini je kineski bruto domaći proizvod (BDP) na godišnjoj razini narastao za 7,9%, slijedeći rast od 18,3% iz prve četvrtine, kada je snažna domaća i inozemna potražnja potaknula oporavak s niske baze s početka 2020. izazvane udarom bolesti COVID-19.

Zbog veličine potrošačke baze i neprestanog ritma rasta je Kina za mnoge inozemne entitete “jednostavno prevelika prilika da bi se propustila” ,objavio je CNN.

Američki proizvođač odjeće Levi Strauss je izvijestio da su mu prihodi u Kini tijekom druge četvrtine bili 3% veći nego u istom razdoblju 2019., navedeno je ranije ovog mjeseca u tvrtkinom izvješću o zaradi.

“Budući da je riječ o jednoj od naših najvećih prilika za rast, ostajemo usredotočeni da održavanje ovog zamaha”, rekao je izvršni upravitelj tvrtke Chip Bergh.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.