Ministarstvo trgovine: U prvoj polovici godine u Kini osnovano 23 000 inozemno financiranih poduzeća

Kina je zabilježila 23 000 novoosnovanih poduzeća u zemlji tijekom prve polovice 2021., što je porast 47,9% na godišnjoj razini, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo trgovine.

Povećanje je do kraja lipnja dovelo broj inozemno financiranih poduzeća u Kini do 1,06 milijuna. U prvih šest mjeseci 2021. je stvarna uporaba inozemnog kapitala prešla 607 milijardi juana ($93 milijarde američkih dolara, uz godišnje povećanje od 28,7%, rekli su iz ministarstva.

Ukupno gledajući su se poslovne operacije u Kini u prvoj polovici godine ubrzano stabilizirale i unaprjeđivale, a “visokokvalitetan razvoj poslovanja je postigao nove rezultate, što je pružilo nove doprinose održivom i zdravom razvoju nacionalnog gospodarstva, rekao je Guo Tingting, čelnik Sveobuhvatnog odjela Ministarstva trgovine.

Inozemna trgovina je u prvoj polovici godine također brzo rasla. Kineska trgovinska vrijednost je dostigla 18,1 bilijuna juana, u čemu je ukupan obujam trgovine ostvario godišnji rast od 27,1%, izvoz od 28,1%, a uvoz od 25,9%.

Trgovina s glavnim trgovinskim partnerima je ostvarila brz rast. Uvoz i izvoz se s Udruženjem zemalja jugoistočne Azije povećao za 27,8%, s Europskom unijom za 26,7%, a sa SAD-om za 34,6%. Zemlje duž Pojasa i puta su također ostvarile godišnje povećanje trgovine s Kinom od 27,5%.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.