Kina opovrgava američke optužbe u sljedećoj fazi praćenja podrijetla

Kina je u petak opovrgla optužbe Sjedinjenih Država da je kinesko stajalište o sljedećoj fazi globalnog pitanja pronalaska podrijetla bilo “neodgovorno i opasno”, uzvraćajući da je američka strana bila krajnje neodgovorna i sramotna u svom ponašanju prema vlastitim ljudima i međunarodnoj zajednici.

Glasnogovornik Zhao Lijian rekao je ovo na dnevnom brifingu kada je zamoljen da prokomentira “duboko razočaranje” koje je Bijela kuća izrazila u vezi s stavom Kine o sljedećoj fazi globalnog praćenja podrijetla. Zhao je rekao da su pojedinci u Sjedinjenim Državama nastavili klevetati i blatiti Kinu, koristeći epidemiju kao izgovor, potpuno zanemarujući zdrav razum i zauzimajući arogantan pristup prema znanosti.

“Kina ovome odlučno kaže ne “, rekao je Zhao.

Zhao je rekao da su virusi zajednički neprijatelj čovječanstva, a traženje porijekla važno je i složeno znanstveno pitanje koje zahtijeva suradnju znanstvenika iz cijelog svijeta, kao i zajedničke napore i suradnju vlada i naroda svih zemalja .

Naglasio je da će stigmatiziranje drugih zemalja koje koriste epidemiju i politiziranje pitanja traženja podrijetla samo izazvati snažno nezadovoljstvo i odlučno protivljenje međunarodne zajednice i nikada neće uspjeti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.