Kina uvodi sankcije protiv sedam američkih pojedinaca, entiteta

Kao odgovor na američko kršenje zakona, Kina je odlučila poduzeti uzajamne protumjere i nametnuti sankcije sedam američkih pojedinaca i entiteta prema Zakonu o protusankcijama, rekao je u petak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Američko Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo riznice, Ministarstvo trgovine i Ministarstvo unutarnje sigurnosti SAD-a izdali su 16. srpnja takozvano “Hong Kong Business Consulting”. Ured američkog Ministarstva financija za kontrolu strane imovine (OFAC) uveo je financijske sankcije protiv sedam zamjenika direktora Središnjeg ureda za vezu s narodnom vladom u HKSAR-u, dodavši ih na svoj popis posebno imenovanih građana.

Kao odgovor na američko kršenje zakona, Kina je odlučila poduzeti uzajamne protumjere i nametnuti sankcije sedam američkih pojedinaca i entiteta prema Zakonu o protusankcijama, uključujući bivšeg američkog ministra trgovine Wilbura Louisa Rossa, predsjednika američko-kineske Komisije za reviziju ekonomskih i sigurnosnih mjera (USCC) Carolyn Bartholomew, bivša direktorica Izvršnog odbora Kongresa za Kinu (CECC) Jonathan Stivers, DoYun Kim iz Nacionalnog demokratskog instituta za međunarodne poslove, viši voditelj programa Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) Adam Joseph King, kineski redatelj Human Rights Watch Watch Sophie i hongkonškog Demokratskog vijeća, rekao je glasnogovornik.

“Želio bih još jednom naglasiti da je Hong Kong posebna kineska upravna regija i da su njegovi poslovi sastavni dio kineskih unutarnjih poslova. Svaki pokušaj vanjskih snaga da se miješaju u poslove Hong Konga bio bi uzaludan poput mrava koji pokušava protresite veliko drvo “, dodao je. glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.