Pazite na hodočasnike

Povodom hodočašća za blagdan Velike Gospe 14. i 15. kolovoza i održavanja vjerskih svečanosti u nedjelju, na sam blagdan, očekuje se kretanje većeg broja hodočasnika državnim i županijskim cestama, pa iz Ministarstva unutarnjih poslova pozivaju vozače na oprezniju vožnju.

Velika Gospa, blagdan uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, slavi se 15. kolovoza i na tu svetkovinu mnoštvo vjernika hodočasti u brojna marijanska svetišta. Velik broj građana krenut će na hodočašća osobnim vozilima, autobusima ili pješice već u ranim jutarnjim satima u nedjelju, dok se povratak hodočasnika predviđa u poslijepodnevnim satima. U tom razdoblju promet na svim prilaznim cestama prema svetištima bit će pojačan.

Stoga su iz MUP-a skrenuli pozornost vozačima na pješake na cestama koji će hodočastiti tijekom noći i ranojutarnjih sati, a pješacima savjetuju da zbog svoje sigurnosti poštuju prometna pravila – kretanje pločnikom ili uz krajnji rub ceste – i da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.