Xi Jinping čestitao Međunarodnom samitu o primjeni BeiDou BDS-a

Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak uputio čestitku prvom međunarodnom summitu o primjeni navigacijskog satelitskog sustava BeiDou (BDS-a).

S ubrzanjem digitalnog razvoja u svijetu, vremenske i prostorne usluge te usluge pozicioniranja i navigacije su postale važan novi dio infrastrukture, napisao je Xi u čestitci.

Otkako su u srpnju prošle godine objavljeni dovršetak i puštanje u rad sustava BDS-3 se BDS koristio u više od polovice zemalja i regija u svijetu, napomenuo je. Primjena BDS-a je ušla u ključnu fazu stavljanja na tržište, industrijalizacije i internacionalizacije, dodao je.

Xi je naglasio kako BDS koristi kineskom narodu, kao i narodnima u zemljama i regijama širom svijeta. Kina se u izgradnji BDS-a pridržava načela otvorenosti i integracije, koordinacije i suradnje, kompatibilnosti i komplementarnosti te dijeljenja koristi, rekao je. Kina je spremna raditi s drugim stranama na promicanju razvoja industrije sustava BeiDou i donijeti više koristi svijetu i čovječanstvu, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.