Oprez: Pojavili se lažni popisivači

Policija i Državni zavod za statistiku danas su pozvali na oprez nakon što je zaprimljeno nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača stanovništva koji su htjeli ući u dom.

Policija zajedno s Državnim zavodom za statistiku koristi priliku upozoriti građane da određene osobe s ciljem ulaska u dom koriste prijevarne načine, a između kojih bilježimo i lažno predstavljanje u smislu da se radi o popisivačima stanovništva, navode iz policije.

Podsjećaju građane da druga faza popisivanja stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj – terensko popisivanje (kada će popisivači na terenu popisivati stanovništvo s pomoću prijenosnog računala, metodom intervjua licem u lice) – počinje 27. rujna, dok je u tijeku prva faza, odnosno samopopisivnaje putem portala e-Građani, koja traje do 26. rujna.

Pozivamo građane da vodeći se navedenim budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192. Popisivači koji će popisivati stanovništvo na terenu od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine imat će majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu COVID potvrdu, navode iz policije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.