Kineska potrošnja na usluge infrastrukture za računarstvo u oblaku u drugom tromjesečju narasla za 54%

Prema izvješću o industriji, kineska potrošnja na usluge infrastrukture za računarstvo u oblaku je u drugom tromjesečju 2021. godine na godišnjoj razini narasla za 54%, potaknuta velikom lokalnom potražnjom, budući da su digitalna transformacija, umjetna inteligencija i pametna industrija i dalje na dnevnom redu korporacija i vlade.

Kineska potrošnja na usluge infrastrukture za računarstvo u oblaku je u tom razdoblju dosegla 6,6 milijardi američkih dolara, objavila je tvrtka za istraživanje tehnološkog tržišta Canalys.

Alibaba Cloud je ostao predvodnik na tržištu s 34-postotnim tržišnim udjelom, dok je Huawei Cloud ostao na drugom mjestu, zauzimajući 19% tržišta, pokazali su podaci Canalysa.

Potaknut dobicima u pametnom turizmu, vladi i financijama je Tencent Cloud u drugom tromjesečju zabilježio ubrzani rast te se na godišnjoj razini povećao za 92% i zauzeo 18,8% tržišta.

Baidu AI Cloud je na četvrtom mjestu s 8% udjela, nakon što se u drugom tromjesečju na godišnjoj razini proširio za 49%, pokazali su podaci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.