Osijek: Dan bez automobila 2021.

U sklopu središnjeg dijela obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i u Osijeku se održava Dan bez automobila. U za tu priliku zatvorenoj ulici Vjekoslava Hengla predstavljeni su održivi načini mobilnosti kroz projekt E-mobilnost.

Projektom E-mobilnost uspostavit će se, kao što je već najavljeno, sustav dijeljenih bicikala sa 175 vozila, 50 električnih i 125 mehaničkih na 25 samoposlužnih lokacija, a s osam vozila, sustav dijeljenih automobila već se koristi, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin: – Ono što slijedi u narednom razdoblju je unaprjeđenje tog sustava, a želimo i poboljšati cjelokupni sustav javnog gradskog prijevoza, rekao je Vulin.

Integracija javnih bicikala kao dio javnog prijevoza.

Iz Grada su najavili kako će građani kupljenom kartom za gradski prijevoz moći birati između vožnje tramvajem, autobusom, mehaničkim ili električnim biciklom, a uskoro i električnim automobilom. Ideja je da se sustav implementira u sadašnja rješenja SMARTICA, što znači da će se kupnjom karte od 11 kuna na samoposlužnim stanicama moći iznajmiti bicikl, potom voziti sat vremena, a nakon toga vratiti na jednu od najbližih stanica.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.