Rad UN-ovog tijela za prava suočen je s ozbiljnim izazovima: Kineski izaslanik

Rad Vijeća Ujedinjenih naroda za ljudska prava (UNHRC) trenutno se suočava s ozbiljnim izazovima, rekao je u petak veleposlanik Chen Xu, stalni predstavnik Kine u Uredu UN-a u Ženevi.

Dajući zajedničku izjavu u ime grupe zemalja istomišljenika o promicanju međunarodne pravičnosti i pravde u području ljudskih prava na 48. zasjedanju UNHRC-a, Chen je rekao da su načela univerzalnosti, nepristranosti, objektivnosti i neselektivnosti dovedena u pitanje.

“Zatvarajući oči pred vlastitim problemima ljudskih prava, neke se zemlje, iz političkih svrha, i dalje miješaju u unutarnja pitanja drugih pod izlikom ljudskih prava, u pokušaju da drugima nametnu svoje vlastite vrijednosti,” rekao je ..

U zajedničkom priopćenju kaže se da se sve stranke moraju pridržavati svrhe i načela Povelje Ujedinjenih naroda, pridržavati se istinskog multilateralizma, suprotstavljati se politici moći i promicati međunarodnu jednakost kako bi promicale zdrav razvoj međunarodnih ljudskih prava i pravde.

“Od presudne je važnosti poštivati suverenitet i teritorijalni integritet drugih zemalja, poštivati ljudska prava i razvojni put koji je svaka zemlja odabrala sama te se suzdržati od nametanja vlastitih vrijednosti i društvenih i političkih sustava drugima”, rekao je rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.