Kinesko digitalno gospodarstvo u 2020. doseglo 39,2 bilijuna juana

Kinesko digitalno gospodarstvo je u 2020. u odnosu na prethodnu godinu poraslo za 9,7% na 39,2 bilijuna juana (oko 6,07 bilijuna američkih dolara) te je činilo 38,6% ukupnog BDP-a zemlje, navedeno je u izvješću.

Izvješće o razvoju interneta u Kini je objavila Kineska akademija za kibernetičke studije na samitu Svjetske internetske konferencije u Wuzhenu, koji u nedjelju započeo u istoimenom gradu u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang.

U 2020. je opseg transakcija e-trgovine zabilježen u Kini dosegao 37,21 bilijuna juana, što je za 4,5% više nego 2019., dok su operativni prihodi sektora usluga e-trgovine dosegli 5,45 bilijuna juana, što je povećanje od 21,9% na godišnjoj razini, stoji u izvješću.

Digitalno gospodarstvo je postalo ključna opcija za zemlje diljem svijeta koje se nastoje zaštititi od utjecaja pandemije bolesti COVID-19 i ubrzati gospodarsku i društvenu transformaciju, navedeno je u izvješću o globalnom razvoju interneta objavljenom u nedjelju, koje dodaje kako je nova informatička infrastruktura postupno postala nova pokretačka snaga globalnog gospodarskog rasta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.