Osječki pješački put 2021.

Osječki pješački put održat će se u nedjelju, 3. listopada 2021. od 9 sati (okupljanje sudionika planirano je od 8 sati na Trgu Ante Starčevića). Riječ je o pješačkoj ruti koju organizira Hrvatsko planinarsko društvo “Bršljan – Jankovac”.

Osječki pješački put uključuje pet kontrolnih točaka:

KT1 TRG ANTE STARČEVIĆA
KT2 TRG SVETOG TROJSTVA
KT3 RESTORAN „COPACABANA“
KT4 „ZOO“ HOTEL
KT5 UDIČARSKI DOM, JOSIPOVAC

Polazno odredište bit će Trg Ante Starčevića 4 na kojemu je ujedno i sjedište Hrvatskog planinarskog društva „Bršljan-Jankovac“ te će to ujedno biti i prva kontrolna točka. Druga kontrolna točka bit će u Tvrđi do koje je udaljenost 1,6 km. Treća KT se nalazi kod restorana Copacabana i do nje udaljenost iznosi 1,3 km. Četvrta je KT smještena kod ZOO hotela, a do nje je udaljenost 2,3 km odakle će se sudionici kompom prevesti na desnu obalu Drave te uz Dravu pješačiti do ušća rijeke Karašice sve do Udičarskog doma gdje se nalazi peta kontrolna točka. Od Dravskog mosta do Udičarskog doma ima ukupno 4,6 km. Pješačka će se staza ishodati za oko 3,5 sata. Tko ne bude želio pješačiti sve do Udičarskog doma može se vratiti prema Trgu Ante Starčevića.

Sudionike će na cilju dočekati besplatan obrok te pića po prigodnim cijenama. Svi sudionici se nakon posjeta Udičarskom domu mogu vratiti u vlastitom aranžmanu ili organizirano u pratnji vodiča pješice istim putem do Osijeka.

Prijaviti se mogu članovi HPD „Bršljan-Jankovac“ i svi drugi zainteresirani građani. Zbog organizacije i planiranja broja obroka, obavezne su prijave za sudjelovanje, a prijaviti se možete na redovnim sastancima Društva (četvrkom u 19 sati u prostorijama Društva – Trg Ante Starčevića 4).

Osječki pješački put držat će se u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i mjerama koje su propisane. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije ili eventualnih izmjena vezanih uz događanje, sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

Nadamo se da ćete biti dio ove prekrasne avanture i provesti jesenski dan na svježem zraku, hodajući u dobrom društvu i uživajući u kvalitetno provedenom vremenu!

HPD „Bršljan-Jankovac“

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.