Xi pozvao na ubrzanje izgradnje svjetskog centra za stručnjake i inovacije

Kineski predsjednik Xi Jinping je naglasio napore za provedbu strategije razvoja kvalitetne radne snage u novom dobu i ubrzanje rada na izgradnji Kine u veliko svjetsko središte profesionalnih stručnjaka i inovacija.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno rekao govoreći na središnjoj konferenciji o radu povezanom sa stručnjacima, koja je održana u ponedjeljak i utorak.

Xi je pozvao na napore za ubrzanje kineske nadogradnje prema velikom svjetskom centru talenata i stručnjaka, radi podrške ostvarenju ciljeva osnovnog ostvarivanja socijalističke modernizacije do 2035. godine i izgradnje velike moderne socijalističke Kine u svakom pogledu do 2050. godine.

KPK je tijekom stoljetnih nastojanja pridavala veliku važnost upravljanju stručnjacima, napomenuo je Xi, dodajući kako su u tom smislu od 18. nacionalnog kongresa KPK-e 2012. godine ostvarena povijesna postignuća i promjene.

Kina sada ima veliki broj dobro obrazovanih stručnjaka koji igraju sve istaknutiju ulogu u razvoju zemlje, rekao je Xi.

Kina nikada u povijesti nije bila bliže cilju nacionalnog preporoda, niti je imala veću potrebu za talentiranim ljudima, naglasio je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.