Kineski izaslanik: Predsjednik Xi ponovno ponudio kineska rješenja za globalne izazove

Kineski predsjednik Xi Jinping je ponovno ponudio rješenja za globalne izazove, predloživši globalnu razvojnu inicijativu i izloživši kineske prijedloge za globalne izazove, rekao je kineski izaslanik.

Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima, je navedeno rekao u utorak na virtualnom sastanku o izjavi predsjednika Xija s glavne rasprave 76. zasjedanja Opće skupštine UN -a.

Kina je posvećena rješavanju klimatskih promjena konkretnim radnjama, rekao je Zhang, ističući kako se Xi prošle godine obvezao da će Kina nastojati postići vrhunac otpuštanja CO2 prije 2030. godine i ostvariti ugljičnu neutralnost prije 2060.

Ove je godine Xi najavio da će Kina povećati potporu drugim zemljama u razvoju u razvoju zelene energije i energije s niskim udjelom ugljika te neće graditi nove projekte za proizvodnju energije iz ugljena u inozemstvu.

Ovo je još jedan važan korak koji Kina poduzima u rješavanju klimatskih promjena, što su pohvalili generalni tajnik UN-a Antonio Guterres i mnogi državni čelnici, rekao je izaslanik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.