Peking ugostio seminar o globalnom upravljanju ljudskim pravima

Multilateralizam i međunarodna suradnja su bitni alati za zaštitu ljudskih prava i stvaranje poštenog međunarodnog poretka, rekli su stručnjaci i čelnici društvenih organizacija na seminaru održanom u srijedu u Pekingu.

Seminar o globalnom upravljanju ljudskim pravima je popratno događanje 48. redovnog zasjedanja Vijeća za ljudska prava UN-a, a privukao je gotovo 20 stručnjaka, akademika i čelnika društvenih organizacija iz Kine i drugih zemalja.

“Određene zemlje prakticiraju unilateralizam i politiku moći u ime multilateralizma. Drugim zemljama nameću vlastite vrijednosti i institucije, te se upliću u njihove unutarnje poslove, stvarajući podjele i konfrontacije. Takve radnje ugrožavaju međunarodni mir i ljudska prava”, rekao je Men Lijun, glavni tajnik Kineske zaklade za razvoj ljudskih prava, na seminaru koji su organizirali Kineska zaklada za razvoj ljudskih prava i Kineska udruga jedinstva i napretka Minzu.

Neki su sudionici također izrazili mišljenje da se Kina protivi bilo kakvom obliku uplitanja u unutarnje poslove drugih zemalja.

Rekli su da Kina neprestano ulaže napore u očuvanje međunarodnog poštenja i pravde te promiče međunarodnu suradnju u zaštiti ljudskih prava kako bi formirala pošteniji, razumniji i uključiviji sustav globalnog upravljanja ljudskim pravima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.