Kineski Xiamen bilježi skok trgovine s članovima RCEP -a u prvih 8 mjeseci

Obalni grad Xiamen u istočnoj kineskoj pokrajini Fujian zabilježio je obujam trgovine od 200,65 milijardi juana (oko 31,06 milijardi američkih dolara) sa državama članicama Regionalnog sveobuhvatnog ekonomskog partnerstva (RCEP) u prvih osam mjeseci 2021. godine, što je rast od 24,6 posto u odnosu na prošlu godinu. godine, prema carini Xiamen.

Od ukupnog obujma, uvoz je iznosio 128,62 milijarde juana, a izvoz 72,03 milijarde juana, što je 37,5 i 6,8 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U kolovozu je trgovina u Xiamenu s državama članicama RCEP -a dosegla 28,78 milijardi juana, što je rekord.

Rastu su najviše pridonijela gradska državna poduzeća koja su zabilježila rast od 30,4 posto na godišnjoj razini u trgovini sa zemljama članicama RCEP-a od siječnja do kolovoza.

Glavna uvezena roba u tom razdoblju uključivala je rudu metala i teški mineralni pijesak, mehaničke i električne predmete te poljoprivredne proizvode. Uvoz metalne rude i teškog mineralnog pijeska povećan je za 72,7 posto na godišnjoj razini u tom razdoblju.

Prema carini, izvoz je uglavnom uključivao mehaničke i električne proizvode te robu intenzivnog rada.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.