Kineske knjige debitirale na Međunarodnom sajmu knjiga u Rijadu 2021

Međunarodni sajam knjiga u Rijadu 2021. otvoren je za javnost u petak, a na sajmu je izloženo više od 500 knjiga iz Kine.

U ime kineske izdavačke industrije, China Intercontinental Press surađuje sa svojim inozemnim partnerom, Saudijskim centrom za istraživanje i međukomunikacijsko znanje, te je prvi put od izbijanja pandemije COVID-19 sudjelovao na sajmu knjiga.

Knjige iz Kine napisane su na arapskom, engleskom i kineskom jeziku, a izdalo ih je više od 10 kineskih izdavača, s naglaskom na klasičnu kinesku književnost, društvene znanosti, tradicionalnu kulturu, knjige za djecu i učenje jezika. Neki od njih su kinesko-saudijski klasici ili plodovi projekata moderne i suvremene književnosti u prijevodu i izdavanju.

Na skupu je sudjelovalo više od 1.000 izdavačkih kuća iz 30 zemalja. Međunarodni sajam knjiga koje održava Ministarstvo kulture Saudijske Arabije, a koji traje do 10. listopada na površini od više od 36.000 četvornih metara, smatra se najvećim sajmom knjiga u povijesti Saudijske Arabije i utjecajnim kulturnim događajem u Zaljevu i arapskoj regiji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.