Kineski grad Kunming spreman za ugošćavanje ključnog UN-ovog sastanka o bioraznolikosti

Pripreme za UN-ov sastanak o bioraznolikosti u jugozapadnom kineskom gradu Kunmingu su u završnoj fazi.

Prvi dio 15. sastanka Konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti UN-a (COP15) bi trebao započeti u Kunmingu 11. listopada. Na sastanku će se razmotriti “globalni okvir bioraznolikosti nakon 2020.” kako bi se izradio nacrt za očuvanje biološke raznolikosti u budućnosti.

Drugi dio, koji će se osobno održati u prvoj polovici 2022., će obuhvatiti široke i produbljene pregovore o ambicioznom i praktičnom globalnom okviru biološke raznolikosti nakon 2020., priopćilo je kinesko Ministarstvo ekologije i okoliša.

“Pripremni radovi za sastanak su završeni”, rekao je Wang Tianxi, zamjenik ravnatelja Odjela za ekologiju i okoliš pokrajine Yunnan. Gosti će se okupiti u Međunarodnom kongresnom i izložbenom centru Dianchi u Kunmingu, glavnoj lokaciji događanja.

Sudionici će biti potaknuti na smanjivanje upotrebe plastičnih boca za vodu i papirnatih čaša. Gosti će se prevoziti isključivo vozilima na nove oblike energije. Biti će provedene mjere za postizanje ugljične neutralnosti, kako bi se neutralizirali staklenički plinovi nastali na sastanku, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.