Druga globalna konferencija UN -a o održivom prometu završava Pekinškom izjavom

Druga globalna konferencija o održivom prometu Ujedinjenih naroda (UN) završena je u subotu u Pekingu, a Pekinška izjava objavljena je kao ishod.

Uočavajući važnost održivog prometa, u priopćenju je naglašeno kako će ubrzanje preobrazbe prema održivom prijevozu biti središnje za stvaranje zajednice zajedničke budućnosti čovječanstva.

“Nove tehnologije kao i tehnologije u nastajanju, ako se pravilno primjenjuju, ključne su za rješavanje mnogih izazova održivog prometa”, navodi se u priopćenju, potičući međunarodnu suradnju, izgradnju kapaciteta i razmjenu znanja među zemljama.

Sudionici su pozdravili osnivanje Globalnog centra za inovacije i znanje za održivi promet u Kini, koji je predan razmjeni znanja i izgradnji kapaciteta u zemljama u razvoju o održivom prometu, navodi se u priopćenju.

Izjava prikazuje viziju globalnog održivog transporta i iznosi akcijske inicijative za jačanje suradnje u prometnom sektoru, rekao je kineski ministar prometa Li Xiaopeng u svom govoru obraćajući se na završnoj svečanosti konferencije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.