Carrie Lam optimistična o budućnosti Hong Konga kao međunarodnog I&T središta

Izvršna direktorica kineske posebne administrativne regije Hong Kong (HKSAR) Carrie Lam izjavila je u subotu da je optimistična u pogledu budućnosti Hong Konga kao globalnog centra inovacija i tehnologije (I&T), što će nadopuniti poziciju Hong Konga kao međunarodnog financijskog centra.

Vlada HKSAR -a potaknula je napredak razvoja I&T -a u protekle četiri godine i do sada je uložila više od 130 milijardi hongkonških dolara (oko 16,7 milijardi američkih dolara) u provedbu različitih projekata, rekla je Lam na dodjeli nagrada prvog natjecanja City I&T Grand Challenge u Hong Kongu.

Što se tiče potpore politikama, Adresa politike 2021. najavila je daljnje mjere koje su, između ostalog, uključivale osiguravanje dodatnih 150 hektara zemljišta u planu Sjeverne metropole za upotrebu u oblasti I&T. Razvoj I&T-a u Hong Kongu također je visoko priznat i podržan od strane središnje vlade, a 14. petogodišnji plan zemlje jasno podržava Hong Kong da se razvije kao međunarodno središte za I&T, rekla je Lam.

Pod temom “Inovacije za novu normalnost u Hong Kongu”, City I&T Grand Challenge pozvao je različite sektore zajednice na razvoj I&T rješenja s naglaskom na dvije teme, naime “održivost okoliša” i “društvena povezanost”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.