Xi naglasio zdrav razvoj digitalnog gospodarstva

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), je pozvao na shvaćanje trenda i zakona razvoja digitalnog gospodarstva i poticanje njegovog zdravog razvoja u zemlji.

Xi je navedeno rekao u ponedjeljak tijekom predsjedavanja studijskom sjednicom Političkog biroa Centralnog komiteta KPK-e.

Pozvao je na uzimanje u obzir domaće i međunarodne dinamike i dva glavna zadatka razvoja i sigurnosti, kako bi se ojačalo i proširilo kinesko digitalno gospodarstvo.

Razvoj digitalnog gospodarstva je strateški izbor za iskorištavanje novih mogućnosti u novoj rundi znanstvene i tehnološke revolucije i industrijske transformacije, jer može pomoći u poticanju nove razvojne paradigme, modernog gospodarskog sustava i novih nacionalnih konkurentskih snaga, naglasio je Xi .

Kina mora vrijedno raditi na ključnim i temeljnim tehnologijama, što je prije moguće postići oslanjanje na sebe i samopoboljšanje te čvrsto zadržati autonomiju razvoja digitalnog gospodarstva u svojim rukama, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.